В неделя ще има две ленти в посока София в участъка от 11-ти до 16-ти км на АМ „Тракия“!

В неделя ще има две ленти в посока София в участъка от 11-ти до 16-ти км на АМ „Тракия“!

На 11 юни /неделя/ ще бъде организирано реверсивно движение в участъка от 11-ти до 16-ти км на АМ „Тракия“. За пътуващите към София ще има две ленти, а за Бургас – една лента. Целта е по-бързо и удобно пътуване в края на почивните дни, когато трафикът към столицата е по-интензивен. В момента движението в отсечката се осъществява двупосочно в платното за Бургас поради ремонт на фугите на мостовите съоръжения при 13-ти и 16-ти км в платното за София. Срокът на временната организация е до 17 юни, но фирмата-изпълнител работи, така че ремонтът да завърши колкото се може по-скоро.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, както и въведеното ограничение на скоростта – 50 км/ч.

Днес- 10 юни /събота/, от 8 ч. до 12 ч., ще се ограничи движението за тежкотоварните автомобили над 12 т в участъка от 5-ти до 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. При необходимост в неделя – 11 юни, и в понеделник – 12 юни, тежкотоварният трафик отново ще бъде пренасочен по осигурения обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 т ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път I-8 София – Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

Временната организация е заради аварийното състояние на съоръжението при 20-ти км. Поради това движението в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Селскостопанският подлез се нуждае от ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по автомагистралата.