Петков за имунитета си: Не разбрахте ли, че не може да ни спрете или уплашите? Няма от какво да се страхувам, заяви бившият премиер

Петков за имунитета си: Не разбрахте ли, че не може да ни спрете или уплашите? Няма от какво да се страхувам, заяви бившият премиер

До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладените български служби и че не може да ни спрете или уплашите?

Това написа Кирил Петков във Фейсбук в отговор на искането на прокуратурата имунитетът му да бъде свален, тъй като има достатъчно доказателства, че е скрил, че има двойно гражданство, пред да стане премиер на България.

„Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност“, написа още Петков.

„За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам“, категоричен бе той.