Моноспектакълът „Поклон, чупка, поклон“ на Екатерина Казакова на пернишка сцена

Моноспектакълът „Поклон, чупка, поклон“ на Екатерина Казакова на пернишка сцена

Моноспектакълът „Поклон, чупка, поклон“ на актрисата Екатерина Казакова се игра снощи пред препълнен театрален салон в Перник. С него завърши деветото издание на Международния младежки театрален фестивал „Жреците на Арлекин“. Екатерина Казакова е създател и режисьор на частен театър „Камбана Арт“ и художествен ръководител на театрално студио „Камбана“. Младите актьори от „Камбана“ са редовни участници в театралния фестивал в Перник. Сега на сцената ще играе техният дългогодишен ръководител- Катя Казакова. Един от консултантите на този моноспектакъл е Ваня Михова- ръководител на МТ „Мускетарите“.

Моноспектакълът на Екатерина Казакова, с автор и режисьор Милена Маат, представя по един нов, провокативен и игрив начин комуникацията между хората и откритите й предизвикателства.

Главният герой – извънземен изследовател на Земята – своенравен, самоуверен и по своему симпатичен персонаж, тръгва на пътешествие, за да открие човека в себе си и да се слее с Вселенския дух. В срещите си с другите разбира, че общуването не е лесна работа и ще му отнеме много време, докато намери всички допирни точки с човеците наоколо.

Спектакълът акцентира на особено важната роля на комуникацията, превърната в последно време в Ахилесова пета. Интересната гледна точка на автора и режисьора Милена Маат, провокират размисъл върху преходността на съществуването, осъзнаване на силата на малкият голям човек, който може да позволи на Времето да бъде негов пътеводител, но и да изиграе важно роля в опазването на Вселенската хармония.

Милена Маат е основател и ментор в училище Кондора Мелхезедек и Академия Маат. Повече от трийсет години Милена Маат създава и води индивидуални и групови програми и практически проекти по себепознание, себереализация и бизнес развитие. Тя е Дао и тантра мастър, алхимик на ума, създател е на практическата програма „Живо живеене“. Фокусът на работата и е насочен към баланс на личен и професионален живот, съзнателност и присъствие в настоящия момент в ежедневието ни.

„Създадохме този спектакъл в точния момент. За някои, това може да се превърне в тренажор „Живо живеене“- съзнателно отношение и постигане състояние на присъствие в настоящия момент. Това е и нашата цел. Главният герой, извънземен изследовател е събирателен образ на всички души слезли на земята. Затова лесно всеки може да се припознае в него. Той ни учи да виждаме света не през полярностите „Добро“ и „Зло“, а през истинската природа на ума, където всичко е такова каквото е .

Идеята е да осъзнаем Чудото човек, което сме, приемайки всичко в нас като естествено състояние. Жанрът е провокативен за актрисата, но позволява да видим живота по един лек и непринуден начин“, разкрива артистичната концепция на спектакъла авторката Милена Маат, която е и режисьор на постановката.

Актрисата Екатерина Казакова, познаваме от големия екран, в ролята на Ана от филма „Жените наистина плачат“ на тандема Весела Казакова и Мина Милева. Вече тридесет години работи в сферата на класическия, социалния, сетивния и кукления театър като актриса към Театър Цвете и Глабъл Вижън Съркъл. Създател и режисьор на частен театър „Камбана Арт“ и художествен ръководител на театрално студио „Камбана“, наследено от нейната майка, актрисата Снежина Казакова. Водещ е на практическата програма за социална професионална адаптация „Изкуството да се излагаш“.