Губернаторът участва в международна  лятна академия по лидерство

Губернаторът участва в международна  лятна академия по лидерство

Областният управител на област Перник Людмил Веселинов взе участие в Шестата международна лятна академия по лидерство, която започна в Банско и е организирана от Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП). В проявата, която тази година е под надслов „Балканите като лидер в контекста на Европейската сигурност”, участие взимат 35 студенти от различни български университети, евродепутати, управленци, експерти и бизнесмени.

До 2 юни академията ще предложи на студенти и университетски преподаватели възможността да се запознаят с гледната точка по темата Балканите като лидер в контекста на европейскага сигурност на евродепутати, политици, мениджъри, експерти по сигурност и академици. Те ще дискутират с младежите по теми като евроинтеграцията на Западните Балкани, предизвикателствата пред сигурността на Балканския полуостров, рисковете и възможностите, които носи Изкуствения интелект, академичното сътрудничество като средство за преодоляване на препятствията в международните отношения и др.

Особен интерес за региона Югозападна България представлява последният панел от първия ден на конференцията, който събра на едно място всички областни управители – Людмил Веселинов – областен управител на Перник, инж. Александър Пандурски – областен управител на Кюстендил, Слави Христов – заместник – областен управител на Благоевград, Радослав Стойчев – областен управител на София област. Гост на проявата е и доц. Пламен Богданов, ръководител на катедра „Национална сигурност“ в УНИБИТ.