Mалките перничани и гостите на града преживяха вълнуващо приключение с Клуб „Малки откриватели“, организиран от National Geographic Kids и Община Перник

Mалките перничани и гостите на града преживяха вълнуващо приключение с Клуб „Малки откриватели“, организиран от National Geographic Kids и Община Перник

През целия празничен ден малките перничани имаха възможността да преживеят едно вълнуващо приключение с Клуб „Малки откриватели“, организиран от National Geographic Kids и Община Перник.

Шатрите на вълшебното градче са разпънати пред Двореца на културата, а в тях за малките откриватели са подготвени  тематични ателиета: „Забавна лаборатория“ – с ефектни експерименти със сух лед, балони и огън, ателие „Роботика“,  ателие „Еко игри“, в което децата могат да се запознаят ползите от разделно събиране на отпадъци, ателие „Роден край“ в което да научат  интересната и изключително богата история на град Перник, чрез интерактивна карта. В зелените площи е обособено и ателие „Спорт“ с място за футбол, баскетбол и развлекателни детски игри.

Децата могат да оцветяват и рисуват, да правят химични и физични експерименти и да научат повече за работата на зъболекарите на шатрата на ЕО-Дент. За всички малки откриватели са подготвени подаръци от организаторите.

През целия ден продължиха и изненадите подготвени от Обединения детски комплекс. В 18:00 ч. ще започне спектакъла на възпитаниците на ОДК, които в рамките на 120 минути ще преминат през шест различни пространства, въвличайки публиката и включвайки я като пряк участник в артистичното действие. В спектакъла участие ще вземат школата по изобразително изкуство, ДЮФА „Граовче“, балет „Ида“, театрално студио „В кутийка“, хор „Родна песен“ и танцовите форми на детския комплекс.

В 19:00 ч. официално ще бъде открит и Международния младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“. Фестивалната програма ще продължи до неделя с постановки за малки и големи.