Скандално: Депутат наплю колега, парламентът преустанови работа

Скандално: Депутат наплю колега, парламентът преустанови работа

Високо напрежение и физически сблъсък в пленарната зала на Народното събрание между депутати от „Възраждане“ и ПП-ДБ.

Явор Божанков от ПГ на ПП-ДБ излезе да прочете декларация от името на своята група, с което провокира депутатите от „Възраждане“.

В своето изявление Божанков разкритикува действията на партията на Костадин Костадинов, обвинявайки я, че прокарва интересите на Путин и Русия в България и че чуждият национален интерес е агресорът (Русия) да дойде у нас.

Когато говорят за национални предатели, трябва да знаят, че националните предатели са точно те, каза още Божанков.

Чашата преля, когато депутатът от ПП-ДБ нарече част от представителите на „Възраждане“ „меки китки“, което на практика отприщи недоволството и за секунди третата по численост партия в парламента се струпа около трибуната с готовност за физическа саморазправа

.Народните избраници започнаха да се замерват с топчета хартия. Размениха се и остри реплики между членове на ПП-ДБ и партията на Костадинов.

Във видео, разпространено от депутати от „Демократична България“, се вижда как Цончо Ганев от „Възраждане“ плюе по друг депутат. В суматохата се чува призив за ред в парламента, докато Виолета Кърпачева от партията на Костадинов тропа по масата и крещи „Защо се криеш, ела бе“. „Ела, излез бе“, казва пък Ганев.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 30 минути почивка, за да се успокоят страстите.

След като депутатите се завърнаха по местата си, Желязков направи предложение да се прекрати заседанието за днес, което беше прието от народните представители със 140 гласа. От БСП, ИТН и „Възраждане“ гласуваха „против“. Така се сложи край на парламентарния цирк.