Президентът Радев попиля ПП, обвини ги в държавна измяна и чистки, подписани с кръв!

Президентът Радев попиля ПП, обвини ги в държавна измяна и чистки, подписани с кръв!

Срамните записи от партийното заседание на „Продължаваме промяната“ и последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада.

Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, „подписани с кръв“, за погром в институциите, за държавна измяна. Това написа президентът Румен Радев в личния си Facebook профил.

„Записите предизвикаха изключително негативни коментари за България в европейски медии и с тях бяха дискредитирани европейски лидери.

Тези събития ни отдалечават с огромни крачки от Европа като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика.

Затова въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след всичко това ще бъде важна тема в разговорите ми с европейските лидери, редица от които поискаха срещи с мен днес по време на Срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Ще положа усилия да ги убедя, че въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава.

Винаги съм заявявал, че България трябва да има редовно правителство. Но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България.

Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение. А то не води до доверие и реални решения“, допълни той.