Богата празнична програма подготви Община Перник за Деня на детето-1 юни

Богата празнична програма подготви Община Перник за Деня на детето-1 юни

По случай Международния ден на детето -1-ви юни , Община Перник организира богата празнична програма за най-малките.

Приказните вълшебства пред Двореца на културата започнаха в 11:00 ч. с концерт на ЦПЛР Обединен детски комплекс, посветен на 70-годишнината на детската институция.

В 11:00 ч., в крайречната зона пред Двореца на културата започна и образователното  приключение в света на Клуб „Малки откриватели“. Специално за Деня на детето – 1 юни, за втора поредна година великолепният свят на National Geographic Kids ще гостува в Перник! В специално изградено градче всички деца ще могат да се пренесат във Вселената на забавното знание с куп необикновени активности по най-любимите теми – екология, химия и физика, технологии и роботи, изкуство, историята на град Перник и активен живот.

Прекрасното време и множеството изненади, които предложи Община Перник на малчуганите повишиха настроението и на децата, и на родителите. Малчуганите се надпреварваха да пригърнат големия Зайо Байо и да се снимат с него.

За поредна година Регионален исторически музей  – Перник организира творчески ателиета за деца на „Улица вълшебна“, пред сградата на музея, от 10:00 ч. до 17:00 ч.

На 1-ви юни стартира и деветото издание на Международния младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“.

Художествена галерия „Любен Гайдаров“ също се включва в детските празненства с изложба от детски рисунки на ателието при галерията, която ще бъде открита в 10:00 ч. пред детския отдел на Регионална библиотека „Светослав Минков” в Двореца на културата.

Събития по повод празника се проведоха и в много от населените места от общината.

Празничният ден ще завърши в 20:00 ч. с фойерверки.