Над 300 деца за пореден път се събират в  квартал „Изток“ за турнира  „Бягай с усмивка“

Над 300 деца за пореден път се събират в  квартал „Изток“ за турнира  „Бягай с усмивка“

За шести път в квартал „Изток“ ще се проведе лекоатлетическия турнир „Бягай с усмивка“.  То ще се проведе в сряда- 31 май, от 10.00 часа , пред кметство „Изток“. Инициатор за провеждането на този турнир е пернишката  Той става факт лекоатлетка Милка Михайлова и нейния клуб. Благодарение на подкрепата на кметство „Изток“ и фирма „Трелеборг“, която се намира на територията на кметството, тази хубава инициатива се утвърждава и добива популярност с всека изминала година. Фирмата стана основен спонсор на този турнир, затова той се казва „Трелеборг и децата на Перник“.

Това стана ясно на провелата се по повод провеждането на турнира, пресконференция в кметство „Изток“. На нея присъстваха кметът на най-голямото кметство в община Перник „Изток“- Десислава Стоянова, Милка Михайлова и  Александър Колев- управител на фирма „Трелеборг  Сийлинг Солюшънс България ЕООД.

„Благодарение на генералния спонсор на тази прекрасна инициатива, фирма „Трелеборг  Сийлинг Солюшънс България, полагаме усилия да превърнем този турнир в истински спортен празник за децата, които живеят не само на територията на нашето кметство, но и в цялата община Перник. Постарали сме се да има награди както за победителите, така и за повечето участници в турнира. Спортът ни учи на много ценни качества- не само да умеем да побеждаваме, но и да приемаме загубата с достойнство, както и дисциплина и екипност“, заяви Десислава Стоянова. Тя благодари за помощта както на основния спонсор на турнира, така и на останалите фирми, които подпомогнаха организацията му, в това число на Община Перник, на училищата и детските градини, които проявиха голям интерес към тази проява.

„Благодаря на инициатора на тази прекрасна проява, която се реализира за шести път на територията на нашето кметство. Благодарен съм и на кметство „Изток“ в лицето на неговия кмет Десислава Стоянова, която откликна и подкрепи идеята на Милка Михайлова. Нашата фирма повече от 10 години работи на територията на кметство „Изток“  Основен акцент в корпоративната политика на нашата компания е социална отговорност, която предполага активно участие и подкрепа на инициативите на местната общност. Затова с удоволствие решихме да участваме като генерален спонсор на тази проява, която е важна за децата на квартала и общината“, заяви Александър Колев.

Милка Михайлова благодари на  всички спонсори, подкрепили турнира, но най-вече на генералния спонсор, благодарение на когото този турнир се провежда за шести път. „Радващото е, че популярността му се увеличава с всяка изминала година.  Вече набираме такава скорост, че трудно успяваме да поемем всички желаещи деца да участват в този турнир.  Ние с удоволствие бихме поели всички желаещи, но нашата амбиция е да направим този турнир, макар и на местна почва, като едно голямо и истинско състезание. Училищата и детските градини вече пресяват своите участници и така състезанието става много атрактивно. За първи път тази година се включват 12- то училище в Перник, детските градини „Българче“ и „Чуден свят“ поясни, че тази година в турнира ще участват над 300 деца от квартала и община Перник“, заяви Милка Михайлова. Тя поясни, че ще бъде предоставена възможност и на родителите, които придружават децата си на турнира, да се пробват и да потичат за здраве.

Лекоатлетически турнир събира десетки деца не само от в квартал „Изток“, а и от цялата община Перник.

Основната цел на турнира от създаването му до сега е да се популяризира леката атлетика, да се популяризира масовият спорт. Трасето е 500 метра, пред кметство „Изток“.

В надпреварата ще участват деца от детски градини, групи от 1-2, 3-4, 5-6 и 7 клас. Две групи ще има за деца с увреждания. Те ще бягат 100 метра – с и без придружител.

Всеки, завършил бягането ще получи фланелка.

Традиционно за всички победители са осигурени купи. Ще има и много изненади – така, както е всяка година