Най-голямата: Лили Иванова грабна уникален приз и вдигна 6000 души на крака

Най-голямата: Лили Иванова грабна уникален приз и вдигна 6000 души на крака

Примата на българската естрада Лили Иванова получи огромно признание за цялостния си принос към развитието на родната музика. На двайсет и първите Годишни Музикални Награди на БГ Радио Лили Иванова беше удостоена с наградата „Най-големият български поп изпълнител за всички времена“ – приз, който се връчва за първи и единствен път на тази сцена.

Лили Иванова завладя сърцата на публиката с присъствието си и безкомпромисното изпълнение на най-големите си хитове, изправяйки на крака повече от 6000 зрители в зала Колодрума в Пловдив. Публиката остана на крака през цялото време докато голямата Лили Иванова пееше любимите за цели поколения песни, а след края на всяко изпълнение цялата зала изригваше в овации.

„Най-скъпата ми награда сте вие – моята публика! Благодаря на БГ Радио. Всички трябва да пускат само българска музика.“ – каза Лили докато приемаше наградата си.  Връчването на приза стана под звуците на „Събота вечер“ – първият хит на певицата, създаден преди повече от 60 години.

84-годишната изпълнителка беше заложила на малка черна рокля с прозрачни ръкави и черни обувки на висок ток, които не ѝ попречиха да танцува и да тича по дългата 40 метра сцена с енергия, на която могат да завидят и най-младите ѝ колежки.

„Скъпи приятели от BG Radio, благодаря за уважението и вниманието към мен и моите прекрасни музиканти и за специалната награда “НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОП ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА”!“ – изрази отново вълнението си певицата в пост, публикуван в нейния Facebook профил.

Водещият на тазгодишните Музикални Награди на БГ Радио, които бяха излъчени на живо в ефира на NOVA, Юлиан Вергов представи три музикални премиери. Новият звук от Любо Киров е „Восъчен герой“. Миро спази обещанието, дадено миналата година на церемонията организирана от БГ Радио, да направи дует с победителката в категорията „БГ Изпълнителка“ и заедно с Мария Илиева представиха „Ако утре няма днес“. Михаела Филева представи за първи път песента си „По навик“.

Ето и пълен списък с победителите от Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023:

БГ Песен – „Повече“ – Миро х ALMA, музика Крум Георгиев

БГ Текст – „7 дни“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев

БГ Албум „Целуни ме“– Любо Киров

БГ Изпълнител – Любо Киров

БГ Изпълнителка – Михаела Маринова

БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец

БГ Комбинация – Миро х ALMA 

БГ Група  – Керана и Космонавтите

БГ Дебют – Молец

БГ Видеоклип – „7 дни“ – Молец, реж. Крис Захариев

БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Александър Петров