Убиецът на Евгения ще плаща 450 лева издръжка на сина си

Убиецът на Евгения ще плаща 450 лева издръжка на сина си

Перничанинът Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения, е осъден да плаща месечна издръжка от 450 лева на 7- годишния си син, когото остави без майка.

Тялото на Евгения бе открито натъпкано в куфар и захвърлено край Перник в края на 2021 г. Освен Орлин, подсъдим за зверството е и неговият баща – Пламен Владимиров. Първият е в ареста, а вторият бе пуснат под домашен арест заради здравословни проблеми.

Районните магистрати са осъдили Орлин да плаща на детето месечна издръжка в размер на 450 лева, считано от март месец тази година. Той обаче трябва да плати на момчето си и вноски в размер на 400 до 420 лева от ноември 2021 г. до настоящата година. Така сумата възлиза на 7410 лева плюс лихвите за забавянето, става ясно от решението на районните магистрати. Както „Телеграф“ вече съобщи, в момента детето расте в семейството на брата на убитата Евгения – Николай. Решението не е окончателно и може да се атакува на по-горна инстанция.

Като мотив за убийството разследващите сочат болезнена ревност. Според обвинението, след като убил съпругата си, Орлин натъпкал тялото й в куфар и заедно с баща си Пламен го захвърлил във водоем край Перник, после обявил Евгения за издирване. Докато близки и приятели я търсели и се тревожили за нея, той се държал изключително хладнокръвно. Процесът срещу Орлин Владимиров и баща му Пламен продължава в Софийски градски съд.