Кметът на Перник се срещна със семейства, женени повече от 50 години

Кметът на Перник се срещна със семейства, женени повече от 50 години

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с 12 семейства, отпразнували златна и диамантена сватба. На срещата, която се проведе в галерията в сградата на Минната дирекция бяха поканени двойки, избрани на случаен принцип чрез системата на отдел „Гражданска регистрация“.

„Решихме да съберем пернишки двойки, които са устояли на предизвикателствата на времето и са запазили любовта и приятелството помежду си, за да покажем колко важно е семейството. В съвременния свят, който създава други модели за подражание и ценности вие сте пример за всички нас и за това какво означава любов, доверие и приятелство“, каза кметът Владимиров. Той добави, че това е основата на всяко едно семейство, защото семейно огнище се гради трудно, но с много любов и разбирателство то устоява на времето .

Посланието на семействата, които са женени вече повече от 50 години  бе, че истински щастлив брак е този, в който има любов, уважение, много търпение и доверие. Техният съвет към двойките, които сега правят първите стъпки в брачния живот е да се обичат, да се слушат един друг, да правят компромиси и да приемат недостатъците на другия.

Всички семейства получиха подаръци от община Перник и поздравителни адреси по случай прекрасните годишнини.