Работещите в ТП НОИ-Перник се включиха в националния протест

Работещите в ТП НОИ-Перник се включиха в националния протест

Близо 60 на сто от служителите на ТП на НОИ-Перник се включиха в националния протест, който бе иницииран от КТ“ Подкрепа днес. Във времето от 10 до 11 часа, те излязоха пред сградата на ТП НОИ- Перник с плакати на които се четеше: “Не“ на обидно ниските заплати; Без служителите в НОИ няма пенсии и т.н.

Според работещите в НОИ, 30% увеличаване на заплатите е минимума, за да бъде покрита инфлацията в момента в страната. Те увериха, че приемните на ТП на НОИ-Перник в момента не са прекратили работа, въпреки че колегите им, които обслужват гражданите, също подкрепят тези искания, но от уважение към жителите в региона, които са дошли за някаква услуга, те ги обслужват. В разговорите ни стана ясно, че в началото на миналата година е имало някакво символично увеличаване на заплатите, което обаче е било „изядено“ веднага от инфлацията и въобще не е било почувствано от работещите в НОИ.

От КТ “Подкрепа“ информираха, че в проектобюджета за държавното обществено осигуряване за 2023 година разходите за НОИ не са променени въобще.

 В изявление по НОВА днес, управителят на НОИ в страната Ивайло Иванов, заяви, че на този етап исканията на служителите за 30%-нтно увеличение на заплатите няма как да бъде удовлетворено.

Работещите в системата на НОИ са категорични, че ако исканията им не бъдат удовлетворени ще предприемат ефективни и безсрочни стачни действия.