Перник ще е домакин на образователната забавна академия

Перник ще е домакин на образователната забавна академия

Перник ще бъде домакин на образователната забавна академия на National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“. За това съобщиха организаторите на инициативата от National Geographic KIDS Magazine България.

Събитието се организира по повод Международния ден на детето – 1 юни и ще се състои пред Двореца на културата в миньорския град от 11:00 до 18:00 часа. Партньор на събитието е Община Перник.

По време на забавната академия малките откриватели ще научат нови и интересни факти свързани с екологията, технологиите и роботиката, изкуството, животинският свят, природата. За децата са предвидени различни занимания – те ще участват в еко и образователни игри, вълнуващи физични и химични експерименти, спортни активности. Децата ще се запознаят и с богатата история на Перник с помощта на специална интерактивна карта.

Организаторите напомнят, че входът за събитието е свободен, а в него могат да участват деца над тригодишна възраст.

През 2022 г. националното турне National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ се проведе за осми път. Разделено е на два тура – пролетен и есенен и посети редица български градове, сред които бе и Перник.