Кметът на пернишкия квартал Църква, Радослав Динев, подаде оставка

Кметът на пернишкия квартал Църква, Радослав Динев, подаде оставка

Кметът на пернишкия квартал Църква Радослав Динев подаде оставка, съобщи самият той на страницата си във фейсбук. Тя вече е депозирана в Общинския съвет.

Сред мотивите за напускането на поста Динев изтъква сблъсъка си с невъзможната мисия да помогне на квартала, който управлява. По думите му това било породено от едноличното управление на кмета на Община Перник Станислав Владимиров. Динев посочва още, че окончателното му решение за оставката е продиктувано и от липсата на собствен бюджет на кметството и делегирани възможности за нормална поддръжка на квартал „Църква“.

Припомняме, че Радослав Динев беше радетел на идеята на мястото на някогашния завод Пектин да се изгради жилищен комплекс. На последното заседание на минипарламента на Перник беше решено теренът да бъде предназначен за индустриална зона, по искане на собственика на терена

Въпреки че подаде оставка, Динев не даде ясен отговор на въпроса ще се кандидатира ли отново на предстоящите тази есен местни избори. Той бе издигнат за кмет на кметство „Църква” от БСП. Остана в столетницата и след като част от социалистите напуснаха редиците й заради несъгласие и обтегнати отношения с националното ръководство на партията. След като бъде извървяна процедурата с оставката на Радослав Динев като кмет, ще бъде насрочена извънредна сесия, на която съветниците ще вземат решение кой да оглави овакантения пост до местните избори през октомври тази година.