Перничани  ще получат през зимата чисто производство от „Топлофикация Перник“, без никакви прахови частици и серен диоксид

Перничани  ще получат през зимата чисто производство от „Топлофикация Перник“, без никакви прахови частици и серен диоксид

„Топлофикация Перник“ е почти готова да внедри в редовна експлоатация три газови когенерации и същевременно подготвя за монтиране още две, с което общият им брой става пет.

Това е сериозна стъпка по пътя на енергийната трансформация на дружеството. Ефектът ще е на лице още това лято, когато производството на енергия в Перник няма да емитира прахови частици и серен диоксид. Новите когенерации ще подпомогнат производството на енергия и през зимата, като ще се намали значително количеството на използваните въглища и ще се осигури постепенен преход към газ. Предвижда се новите мощности да се използват около 8000 часа годишно. Добрата новина е, че всяка от мощностите ще може да работи самостоятелно, което ще гарантира повече гъвкавост. Може да се каже, че с осигурената диверсификация „Топлофикация Перник“ изпълнява ангажимента си към перничани за постигане на по- чисто производство и възможност за оптимална и добра цена на крайния продукт. Възможностите за оптимизиране на цената идват и с традиционната промоционална политика, от която  всяка година се възползват все повече домакинства.

С приключването на отоплителния сезон, ръководството на „Топлофикация Перник“ вече прави планове за предстоящите летни рехабилитационни ремонти и обновяване на топлопреносната мрежа. Въпреки че през изминалия сезон авариите са по-малко в сравнение с предходния отоплителен сезон 2021/2022 година, ръководството смята, че предстои още  много работа предвид остарялата топлопреносна мрежа.

„Ще положим всички усилия, за да предлагаме по-високо качество на услугата“, уверява ръководството на дружеството и допълват още: “Няколко хиляди са домакинствата, които ползваха промоционалните отстъпки през изминалия отоплителен сезон и получиха една наистина добра цена за отопление. Програмата за плащане на равни вноски е отличен инструмент за планиране и въпреки че е още рано, смятаме, че ще успеем да я запазим. За нас краят на сезона е време за равносметка и много предстояща работа.“

Специалистите в „Топлофикация Перник“ очакват следващият сезон да е по-добър и отново централното отопление да бъде по-изгодно от това на твърдо гориво и газ.

Изпълнителният директор на дружеството инж. Чавдар Стойнев благодари на перничани за търпението, доверието и коректното отношение и заяви: “Моята цел е да имаме предвидим, спокоен сезон и се надявам тази цел да бъде все по-близо“.