Общинската управа на Брезник ще изненада приятно както абитуриентите-отличници, така и културните и просветните дейци

Общинската управа на Брезник ще изненада приятно както абитуриентите-отличници, така и културните и просветните дейци

И тази година общинската управа на Брезник е подготвила приятни изненади за абитуриентите-отличници от средно училище “Васил Левски”. Те ще бъдат наградени със сребърни монети “Свети Георги Победоносец”. Това информира заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

По традиция и тази година абитуриентите, завършващи с отличен успех, ще бъдат наградени от кмета на община Брезник Васил Узунов по време на честването на Деня на светите братя Кирил и Методий. Монетите за отличниците са закупени от Монетния двор на Българската народна банка. На лицето на монетата е изобразен пластичен образ на светеца Георги Победоносец, а на гърба пластично изображение на кръст с лоза и надпис „Нека Вашата вяра винаги Ви води“. Тази година абитуриентите-отличници на брезнишката гимназия са 7.

На тържественото честване на 24 май ще бъдат наградени 10 дейци на културата от община Брезник, 7 педагози от средно училище “Васил Левски”, основно училище “Христо Смирненски” и детска градина “Брезица”, както и един музеен работник към музея в Брезник. Културните и просветните дейци ще бъдат наградени с монети златна Перпера, които също са закупени от Монетния двор.

Тържественото честване на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще започне в 10:30 часа с шествие от двора на брезнишката гимназия до централния градски площад. На площада от 11 часа ще започне тържествена програма с участието на деца, ученици, учители и самодейци.