Незабравим ден прекараха ученици от пернишки училища с питомците от Общинския приют за кучета

Незабравим ден прекараха ученици от пернишки училища с питомците от Общинския приют за кучета

Ученици от пет пернишки училища и техните родители прекараха един прекрасен ден, заедно с кучетата от Общинския приют за безстопанствени животни. Инициативата за интересната среща на децата с част от кученцата в приюта бе подета от доброволеца Надя Райкова и е продължение на проекта на Центъра за кариерно развитие при ЦПЛР-ОДК – „С грижа за животните“. „Целта на инициативите ни е да възпитаме у децата добро отношение и грижа към животните“, каза Райкова. Тя добави, че денят е бил прекрасен както за кучетата така и за децата и затова такива срещи ще бъдат организирани по-често.

Общо 32 кучета от приюта взеха участие в празника, а шест от тях Перла, Темида, Медун, Малечка, Плам и Бебо бяха капитани на отборите на ОУ „Св. Константин Кирил Философ“, VI СУ  „Св. Св. Кирил и Методий“, VII ОУ “Георги Сава Раковски”, VIII ОУ “Кракра Пернишки” и ОУ “Св. Климент Охридски” – с. Рударци.

Състезанието на смесените отбори бе разделено на три кръга. Първият бе „Модно дефиле“. В рамките му учениците трябваше да изработят костюм за своя капитан.  Във втория състезателен кръг отборите преминаваха през различни препятствия, а в третия наречен „Хвани-хапни“ капитаните трябваше да хващат лакомства във въздуха. 

След състезателната част, наградите за която бяха осигурени от община Перник всеки желаещ можеше да разходи четириногите приятели и да се включи в многобройните игри. Една от тях бе викторина с въпроси, свързани с животните. Въпросите пък бяха поставени в кошница, носена от най-възрастното куче в приюта дядо Джордж.