С молебен и водосвет за здраве бе отбелязана 11-ата годишнина от страшното земетресение в Перник

С молебен и водосвет за здраве бе отбелязана 11-ата годишнина от страшното земетресение в Перник

И тази година перничани се събраха пред храм „Свети Иван Рилски“, за да се помолят за здраве и благоденствие и да изразят благодарността си, че нямаше човешки жертви от страшното земетресение през 2012 година. Молебенът беше отслужен от отец Борис, отец Людмил и отец Мартин. Пред храма  беше изнесена и съхраняваната в него частица от мощите на Св. Иван Рилски.

 Св. Иван Рилски не позволи да има човешки жертви, не позволи да има големи разрушения, а само напукани сгради и паднали комини. Нека Бог, по молитвите на Св. Иван Рилски, да дарува здраве, любов и единомислие, и по- малко вражда, и по- малко омраза“, каза отец Людмил  и благослови перничани.

„Изминаха 11 години от това бедствие, което сполетя перничани, от ужаса, който изпитахме. Урокът, който трябва да си вземем е, че пред природата сме безсилни.  Помним колко много сгради бяха засегнати, какъв беше ужасът от преживяното. Но дано природата е благосклонна към нас и Перник да не го сполитат повече такива нещастия“,  каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Освен него и  представителите на общинската власт, на молебена бяха и областният управител и неговият екип.

След молебена пред църквата беше раздаден и курбан от петел за здраве.