Бюрото по труда търси 13 медицински за Перник

Бюрото по труда търси 13 медицински за Перник

Вече четвърта поредна седмица предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места намаляват. През изминалата седмица те станаха с 3 по-малко и достигнаха 240. Добрата новина е, че се увеличиха предлаганите свободни работни места за безработните висшисти, макар и само с 2-ма и станаха 50.

В момента на трудовата борса в Перник са актуални офертите за работа на 10 машинни оператори на фармацефтични продукти за Радомир и 13 медицински сестри в Перник.

Освен това, през изминалата седмица на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари, бармани, машинни оператори, готвачи в заведение за бързо хранене, салонни управители,  заготвител на активна маса, електрозаварчици, бояджии промишлени изделия,  лаборанти, биолози, химик-аналитици, началник на смяна, машинни оператори обработване на метал, техник-механици, електромонтьори, шлайфисти,  медицински лаборанти, шлосери, кредитен специалист банка, акушерки, обслужващи кулинарен щанд, чистач-хигиенисти, касиер, месач, пекар, оператор сигурност, пещар, разливачи на метал, шофьори на тежкотоварен автомобил, болногледачи, домашни помощници, общ работник, пакетировачи, миячи на превозни средства, работници за поправка на джанти и гуми, водач на мотокар,  машинисти на многокофов багер,  инженер-конструктори, чистачи производствено оборудване,  работници в кухня, кофаджии, кранисти, анализатори в лаборатория, дефектоскопист, зидар на пещи, резач на метал,  инженери производство, инженер-химик, електрошлосери, механошлосери, шивачи,  касиер-счетоводство, охранители, продавач-консултанти, експедитори на стоки и товари, работници стоманобетонни конструкции, организатор продажби и реклама, машинен оператор шиене, техници телекомуникации, работник формоване на хранителни продукти, носачи-товарачи на стоки, машинен оператор производство на силиконови чипове, консултанти продажби, монтажници изделия от метал, оператори на преса, бродировачи,  техник-геодезист, педагог, детегледачка, техник поддръжка компютри, заварчик, готвач, старши експерти, електрозаварчици, ветеринар, камериер, рехабилитатор, кинезитерапевт, техник-механик, обредник, монтьори на електронно производствено оборудване, монтьор на топлофикационни съоръжения, монтьор на котелно оборудване, оператор на парогенератор, оксиженист-заварчик, почиствач на метални изделия, отчетник счетоводство, общ работник за поддържане на сгради.

Трудовият  пазар в региона, въпреки че наближава летният туристически сезон, продължава да е твърде мобилен и да не е подвластен на прогнози. Доказателство затова е фактът, че вече месец намаляват предлаганите свободни работни места. Въпреки това, в сравнение със същия период на миналата година, сега те са повече- 240. През изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството. Добрата новина е, че се увеличиха свободните места за висшисти и в момента те са 50.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 190 свободни места и 50 за безработни висшисти.