14 фирми са заявили участие до сега на първата за тази година трудова борса в Перник
Снимка: Архив Днес и утре

14 фирми са заявили участие до сега на първата за тази година трудова борса в Перник

Първата за тази година трудова борса, която организира Дирекция „Бюро по труда“ в Перник ще се проведе на 26 май, от 10.00 часа в сградата на Общински младежки дом-Перник. Това информираха от Бюрото по труда.

От там поясниха, че до момента са потвърдили участието си 14 фирми от областите Перник и София . Те работят в браншовете: производство на електрически съоръжения, производство на фармацевтични и козметични продукти, производство на изделия от стомана и метал, производство на морско и предпазно оборудване, производство на текстилни изделия, добив и преработка на въглища, търговия, ресторантьорство и обслужване в заведения за хранене, услуги, отбрана и сигурност.

„На тази трудова борса могат да дойдат всички, които търсят работа, независимо от възрастта си и без значение дали са регистрирани в Бюрото по труда или не. Посетилите трудовата борса ще имат възможност да се срещнат с представителите на фирми, които присъстват. Всеки ще има възможност да получи информация от първа ръка за обявените свободни позиции и да договаря както условията на труд, така и възнаграждението, което ще получава за труда си“, поясни директорът на Бюрото по труда  Росен Симеонов.

Той допълни, че Дирекция „Бюро по труда“ – Перник ще осигури на трудовата борса и специален щанд за запознаване с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES.