Очакват ни дъжд и гръмотевици, вижте кога ще скочат температурите

Очакват ни дъжд и гръмотевици, вижте кога ще скочат температурите

Времето през тази седмица ще е типично за май. До обяд ще имаме и повече слънчеви часове, а в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна, с валежи и гръмотевици, предимно в планинските райони. Няма да е подходящо за туризъм по планините, защото вероятността от гръмотевични бури е висока през цялата седмица, пишат синоптиците от Meteo Balkans.

Температурите ще се повишават и ще са около средните стойности за май. 

През деня във вторник над Югозападна и Южна България облачността ще се увеличи. Очакваме валежи и гръмотевични бури. Повече слънчеви часове се очакват над Централна и Източна България. Дневните температури във вторник за кратко ще се повишат и максималните на места в Дунавската равнина ще надминат  25°-27°С.През нощта срещу сряда започналите валежи над Южна Българя ще обхванат и крайните източни райони. Вятърът ще е умерен от североизток.

В сряда валежите ще са на повече места. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат значителни валежи, придружени и от гръмотевици. Повишава се вероятността и от градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще  прониква хладен въздух.

Температурите ще се понижават. Очакваните минимални температури ще са между 12° и 13°, а максималните – между 20° и 23°.

В четвъртък отново атмосферата ще е нестабилна. До обяд ще се задържи с разкъсана облачност. Следобед отново ще започнат валежи над цялата страна. Ще духа слаб до умерен източен вятър, ще продължи да прониква хладен въздух.

В петък до обяд облачността временно ще се разкъсва и ще намалява до слънчево време.

Следобед над Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 23° и 25°, малко по-ниски – по Черноморието – до 20-22°С.

През почивните дни до обяд ще е предимно слънчево. След обяд над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Температурите ще се повишават.