Нов успех за възпитаници на ПГИ в Перник

Нов успех за възпитаници на ПГИ в Перник

София Александрова Боснешка и Емили Емилова Хаджиева, ученички  от 12 а клас на Професионална гимназия по икономика, специалност: „Бизнес администрация“ взеха участие в националното състезание по „Финанси и счетоводство“, организирано от УНСС и АСОЦИАЦИЯТА НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ – ГР. СОФИЯ.
Учениците имаха за задача в рамките на 160 минути да решават тест и казуси в областта на счетоводството и финансите. На състезанието се явиха повече от 200 ученици от 17 професионални гимназии в цялата страна –  Разград, Хасково, София, Перник, Кърджали, Добрич, Стара Загора, Шумен, Горна Оряховица, Благоевгард, Петрич, Варна, Силистра. Средношколците се конкурираха за лидерска позиция в престижното състезание, което осигурява на лауреатите студентско място в УНСС.
Представителите на нашата гимназия и този път се представиха отлично и бяха удостоени със сертификат, който им носи оценка „Отличен 6,00“ за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство в направление „Икономика“ за учебната 2023/2024 ггодина, казаха от учебното заведение.