Директорът на училище Васил Левски“ в Брезник и преподавател по английски от училището са номинирани от конкурса “Учител на годината” ‘2023

Директорът на училище Васил Левски“ в Брезник и преподавател по английски от училището са номинирани от конкурса “Учител на годината” ‘2023

Директорът на средно училище “Васил Левски” в град Брезник Лина Симеонова и преподавателят по английски език Ася Иванова от същото училище, са наградени на XXVI национален конкурс “Учител на годината” ‘2023. Това информира заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Награждаването на двамата педагози стана на церемонията по награждаване на номинираните в конкурса “Учител на годината“, организиран по традиция всяка година от Синдиката на българските учители. Тази година в заключителния етап на конкурса бяха номинирани рекорден брой учители – 136. Те бяха номинирани в десетте направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители наставници, поясниха от Синдиката на българските учители.

В направлението за директори и помощник-директор бе номиниран  директорът на средно училище “Васил Левски” в Брезник Лина Симеонова. В хуманитарното направление представител на брезнишката гимназия и носител на специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители е Ася Иванова, която е преподавател по английски език в училището на Брезник.