С водосвет за здраве откриха основно ремонтираното Неврологично отделение в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник

С водосвет за здраве откриха основно ремонтираното Неврологично отделение в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник

С водосвет за здраве, който отслужи отец Людмил, от пернишкия храм „Св. Иван Рилски“,  бе официално открито изцяло ремонтираното и оборудвано Неврологично отделение на МБАЛ “Рахила Ангелова“ в Перник. На него присъстваха директорът на болницата д-р Анатоли Митов, лекари, сестри и санитари от другите отделения.

„Радвам се, че Неврологично отделение, което не беше ремонтирано от над 30 години, след много усилия вече придоби наистина съвременен и уютен вид. За този ремонт ни бяха отпуснати 305 000 лева и още 80 000 лева за закупуване на съвременна апаратура,  която ще повиши значително качеството на здравното обслужване в отделението. Създадени са отлични условия за работа както на екипа, така и на пациентите на отделението. Най-сетне дочакахме болничните стаи да са със собствен санитарен възел и удобни легла. Това ще създаде удобство и уют на пациентите“, заяви директорът на МБАЛ“Р. Ангелова“ д-р Анатоли Митов.

„Най-после Неврологичното отделение на МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник придоби наистина приветлив и уютен вид, след извършения цялостен ремонт. Аз и екипът на отделението сме безкрайно благодарни на фирмата, която извърши този ремонт, на ръководството на болницата затова, че успя да издейства парите за този голям ремонт и не на последно място на Министерството на здравеопазването, което прояви разбиране и осигури необходимите средства“, заяви завеждащият на отделението д-р Даниела Стойчева. Тя поясни, че отделението работи по важен проект съвместно с Неврологично отделение на болница „Света Анна“ в София.“ По този проект ние изпращаме в София наши пациенти, които се поемат от екипи от невролози и неврохирурзи, които използват съвременни методи с помощта на модерната апаратура, с която разполагат. Важно е да се знае , че годишно в Българя се регистрират над 35 000 пациенти с инсулти и 10% от тях остават с тежка инвалидност. Много разчитам на медицинския екип на нашето отделение, в който работят много добри професионалисти. Благодарение на упоритостта на ръководството на нашата болница ние вече разполагаме със съвременна апаратура, която ще ни е от помощ при диагностицирането на пациентите ни. Това, от което имаме нужда сега  са млади лекари, които искат да специализират неврология. Неврологията е много интересна специалност, а ние разполагаме с много добра база за обучение на всеки, който иска да специализира неврология и да натрупа опит в една областна болница. Ще сме много щастливи, ако някои от младите специализанти останат на работа в нашето отделение. Ще направим всичко възможно те да натрупат ценен опит и да станат отлични специалисти. Искам да си пожелаем здраве, търпение и много излекувани пациенти при нас “, подчерта д-р Стойчева.