Кристо с ужасяващи разкрития за болниците в България

Кристо с ужасяващи разкрития за болниците в България

Музикантът Христо Балабанов – Кристо, се бори за живота на майка си Мариана Балабанова, която е с левкемия и се лекува в чужбина. Жената има нужда от кръводаряване.

Всичко започва с COVID, а Кристо говори за „футболизиране“ и за прехвърлянето на пациент със спешно състояние между различни болници. Майка му е логопед, помогнала на мнозина у нас и в чужбина.

„Тя е много позитивен и всеотдаен човек, аз съм постигнал успехите си благодарение на нея. COVID отключва хронична левкемия. Оказва се, че има високи Д-димери стойности. Някои лекари ѝ казват, че това е нормално и е постковид. Явно е било симптом на предлевкемия или левкемия“, разказва той.

По думите на музиканта няколко лекари си прехвърлят случая в продължение на шест месеца, след които майка му развива втори COVID, много тежко, което пък води и до диагнозата остра левкемия.

„Има и още няколко тежки състояния, за които има съмнение. Втрещени бяхме как толкова тежък пациент, който е неадекватен, в тежко физическо състояние, изписват я с високи тромбоцити. Единият лекар не искаше да ѝ взема костен мозък. Понеже буйства, я гонеха на психиатър. Той ѝ предписа лекарства, които предизвикват падане още повече на стойностите на левкоцити и тромбоцити“, обясни Кристо в ефира на NOVA.

Според него майка му Мариана Балабанова е била прехвърляна между пет болници у нас, докато в Турция това просто няма как да се случи.

Благодаря на всички за подкрепата до тук! В момента майка ми, Мариана се бори с остра миелоидна левкимия М5 в болница Медикана Интернешънъл в Истанбул. След три седмици лечение там, тя е в по-стабилно състояние и се наблюдава подобрение в общото и състояние!

В продължение на цял месец Мариана беше разпъвана на кръста на здравната система в родната си България с грешни диагнози и прехвърляне между държавни и частни болници, като и беше отказван шанс за живот. Решението за лечение в специализирана клиника в Турция се оказа единствената възможна алтернатива, която дава шанс за излекуването и.

На всички които искат да я подкрепят в най-важната битка в живота и –

Благодаря ви!

За улеснение и за желаещите за този начин на подкрепа публикувам и моята Револют сметка: https://revolut.me/hristoifd

„За лечение на Мариана“

И GoFundMe кампания:

https://gofund.me/195537ec

Както и дарителска сметка в ОББ:

Сметка (IBAN):

BG50UBBS80021043538550

Swift Code (BIC):

UBBSBGSFXXX

Титуляр:

Христо Балабанов

Основание за плащане:

За лечението на Мариана

Дарителската сметката се управлява от банка ОББ и средствата ще бъдат използвани единствено за разходи свързани с лечението.

Мариана е невероятен човек с голямо сърце. Освен любяща съпруга и майка, тя е един от най-успешните специалисти, които се занимават с терапия на заекване. През 23 годишната си кариера в няколко европейски държави, тя е променила из основи живота на повече от 5000 души с тежки форми на заекване, предимно млади хора и деца. В последните няколко години, заедно с екипа си работи върху проекта “Bye Bye Stuttering” за дигитализиране на своята методика, което да даде възможност на 80 милиона души по света да се възползват от нейните предимства и да преодолеят проблема си със заекването.

Мариана е истински боец. Тя никога не оставя недовършена своята работа. Бори се винаги за 100% резултат – дори и да са нужни години. Приела е толкова много човешка болка. Раздала е толкова много любов.

Благодаря ви!

– Кристо