78-годишен мъж от село Люлин, в община Перник, е пребит и ограбен

78-годишен мъж от село Люлин, в община Перник, е пребит и ограбен

Сигнал за пребит и ограбен 78-годишен жител от пернишкото с. Люлин е  подаден вчера, около 13, 15 ч. на тел. 112. 61-годишна жена, роднина на потърпевшия, намерила възрастния мъж в безпомощно състояние. Той незабавно бил транспортиран в болнично заведение, където по първоначални данни са установени травма на главата и фрактура на горен крайник. При извършения оглед на жилището и предприетите процесуално-следствени действия е установено, че къщата е разхвърляна и липсват около 10 000 лева. Предприети са всички действия за установяване на извършителите.

От Окръжна прокуратура-Перник съобщиха, че под нейно ръководство се водят действия за разследване по образувано досъдебно производство по чл. 199, ал. 1, т. 3, вр. чл. 198, ал. 4, вр. ал. 1 от НК на пребития и ограбен 78-годишен Б.Б от село Люлин. На пострадалия е причинена средна телесна повреда. По неговите думи му е отнета голяма парична сума. Сигналът за случилото се е бил подаден от племенницата на възрастния мъж, която го е открила в безпомощно състояние в дома му. Понастоящем той  е настанен в болнично заведение.

Извършени са огледи на местопроизшествието. Иззети са веществени доказателства, дактилоскопични и мирисови следи, записи от видеокамери от съседните имоти. Разследването продължава.