Трън отново е домакин на празника, посветен на Гюрга Пинджурова

Трън отново е домакин на празника, посветен на Гюрга Пинджурова

Тази събота- 13 май, Трън отново ще бъде домакин на празника в памет на именитата българска народна певица Гюрга Пинджурова,  под надслов „С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!“

Той ще започне в 13:00 часа на открита сцена пред НЧ „Гюрга Пинджурова – 1895 г.” в центъра на Трън. Празникът се провежда по инициатива и с подкрепата на кмета на Община Трън Цветелина Цветкова.

  В шест часовата празнична програма до сега са се записали 24 институции, 388 самодейци от 13 общини в 4 области. Участие са заявили 12 танцови формации, 13 фолклорни състава и много индивидуални изпълнители- певци и разказвачи.

По покана но кмета на Трън  в  програмата специално участие ще имат танцов  Ансамбъл „Гайтан“  и ФТ „Пиринското тройче“ от с. Първомай, община Петрич, област Благоевград.

 Хореографът и  художествен ръководител на групите  Йордан Николов е подготвил специален спектакъл за гостите и жители на град Трън. Ансамбъл „Гайтан“ е създаден на 3 март 2000 година в с. Първомай, община Петрич, област Благоевград.