Отново отказаха домашен арест на пернишкия бияч – прокурорският син Васил Михайлов

Отново отказаха домашен арест на пернишкия бияч – прокурорският син Васил Михайлов

Софийският районен съд отново остави за постоянно в ареста прокурорския син от Перник Васил Михайлов, обвинен в общо 8 престъпления, повечето от които за побои и закани за убийство.

По време на делото 19-годишният Михайлов заяви, че в ареста е пълно с провокатори и че иска да е „при неговите хора“. „Ако ме пуснете под домашен арест, се прибирам директно у дома. Въобще не искам да излизам с друга мярка. Трябва ми само да съм при моите хора“, каза той, цитиран от в. „24 часа“.

Пред съда Михайлов заяви, че е допуснал грешки, но от 4-5 месеца не е наказван и „като цяло се е поправил“. Според адвоката му Любомир Таков младежът понякога не спял 30 часа, защото му оставяли лампата в килията да свети.

Михайлов беше преместен в Бобов дол, защото влизал в конфликти със затворническата администрация и други лишени от свобода. На 2 май обаче административният съд в Кюстендил реши, че трябва да го върнат в София.

В началото на заседанието стана ясно, че призованите свидетели няма да се явят. Трима от тях били болни. Според прокурора Георги Иванов Васил му подхвърлил, че и един свидетел не могат да доведат. Младежът отрече да го е казвал.

Общо по делото има 49 свидетели и 19 вещи лица. Няколко от тях бяха заличени, защото показанията им не се отнасят до делото. Съдът предложи до следващото заседание да помислят дали да не заличат и други, за да не се бави делото.

Михайлов е обвинен за причиняване на леки и средни телесни повреди, както и закана за убийство. Следващото заседание е на 13 юни.