Разнобой в редиците на ГЕРБ заради…

Разнобой в редиците на ГЕРБ заради…

Най-голямата партия в България – ГЕРБ се разцепи на две, научи News2. Това засега е неофициално, но в кулоарите на парламента може да бъде забелязано.

Едната половина

Едната половина от ГЕРБ са депутати, които искат да направят правителство на всяка цена и подтикват нещата към коалиция между ГЕРБ+БСП+ДПС. Те смятат, че такава коалиция би издържала четири годишен мандат и нямат притеснения от формата й.

Втората половина

Втората половина искат коалиция с ПП и ДБ, като в момента участват в преговорни процеси, които да разделят баницата. Тази половина обаче вижда, че процеса по преговаряне е пълна бутафория  и всичко се решава някъде на тъмно.

Трета половина

Има и трета част – кметовете и Бойко Борисов, които са отворени по-скоро още веднъж на нови избори, за да не им пострада поста, ако стане гаф при коалиционно управление.

ГЕРБ е разделен

В момента ГЕРБ е тенджера под налягане. Отдолу ври и кипи, но отгоре капака е затворен плътно от лидера Бойко Борисов, който не казва дори на най-приближените си какво прави. Колко обаче ще може да издържи тенджерата без да гръмне? И дали няма да загори боба?