По какви версии работи пернишката прокуратура за убийството на 43-годишната Анита

По какви версии работи пернишката прокуратура за убийството на 43-годишната Анита

Ревност, спор за пари и употреба на алкохол- това са в общи линии версиите, по които  се работи във връзка с убийството на Анита Димитрова от мъжа й- Димитър Димитров. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция, на която присъстваха директорът на ОД МВР-Перник комисар Павел Млеканов и говорителят на прокуратурата Албена Стоилова.

По информация на комисар Млеканов, сигналът за жестокото убийство е подаден в 4.27 ч. вчера от едно от децата на убитата Анита. Двете момичета, които са на възраст 14 и 16 години са били по това време в жилището на родителите на Анита. Димитър се обадил на бащата на Анита по телефона и казал, че се е случило нещо лошо. Едно от децата се опитало да се свърже по телефона с баща си, не успяло. Затова се обадило на спешния телефон 112.

„Веднага наш екип отиде на мястото и констатира, че е извършено тежко криминално престъпление. Аз бях уведомен веднага от екипа. Сформирани бяха веднага екипи и бе отцепен голям периметър и започнаха процесуално-следствени действия. Бързо установихме, че се касае за престъпление с умисъл“. Поясни комисар Млеканов.

Задържаният за убийството Димитър не е дал никакви обяснения пред разследващите. Според прокурор Албена Стоилова, той се възползвал от правото си да запази мълчание.

На въпрос на Днес и утре- имало ли е сигнали в прокуратурата за домашно насилие в семейството, прокурор Стоилова поясни: “Да и преди е имало конфликти в семейството. През декември миналата година, след поредния скандал между съпрузите е издадена ограничителна заповед на Димитър да не  приближава дома на съпругата си на разстояние от 50 метра за срок от 10 месеца. Конфликтите винаги са провокирани от употребата на алкохол и от ревност. След което съпругата се изнасяла при родителите си за две-три седмици. Димитър започвал да я убеждава колко съжалявал и че не можел без нея и децата и съпругата отново се връщала при него.

При един от поредните скандали преди време, Димитър се прострелял с газов пистолет. Той е бил иззет и е извършена проверка дали не е преработван в боен.

Димитър е познат в града с това, че преди време претърпя инцидент на строеж. За възстановяването му бе организирана кампания за набиране на средства. Според прокуратурата, в момента той бил добре.

На въпрос на журналисти- с какво е била убита Анита,  прокурор  Албена Стоилова поясни, че при огледа, на който е присъствал и съдебен лекар, по тялото са открити множество травми. Тялото на убитата жена е закарано в Съдебна медицина за аутопсия, която трябва да изясни причината за смъртта на жената.

Според комисар Млеканов, заради преживения ужас, с двете момичета на убитата в момента разговаря психолог.

Димитър е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ако бъде признат за виновен за жестокото убийство го чака присъда от 10 до 20 години затвор.