„Топлофикация Перник“ започва поетапно спиране на парното в града

„Топлофикация Перник“ започва поетапно спиране на парното в града

От 28.04.2023 г. започна поетапното изключване на отоплението в града. Това информираха от „Топлофикация Перник“.

„Започваме изключването от 28 април, тъй като е края на отоплителния сезон, прогнозите на синоптиците са за чувствително затопляне на времето и не на последно място, защото нашите служители започват от утре да отчитат консумираната през изтеклия месец топлинна енергия и заедно с това ще спрат и отоплението в съответната сграда“, поясни изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ инж. Чавдар Стойнев.

Той допълни, че от началото на май фирмите, които извършват дяловото разпределение на топлоенергията в Перник, ще пристъпят към отчитането на уредите по домовете. „Съветвам нашите абонати, чиито уреди не са с дистанционно отчитане, да осигурят достъп до домовете си, за да не се налага да си заплащат за отчитането или, в най-лошия случай- да им бъдат отчетени уредите на пълна мощност като наказателна мярка от топлинните счетоводители, заради това, че им е отказан достъп за отчитане на уредите“, подчерта инж. Стойнев.

За допълнителна информация и при възникнали въпроси, клиентите могат да се свържат с експертите на дружеството на телефон 0 700 500 20.