Заподозрян за убийството на 43-годишна е задържан в Перник
Close-up. Arrested man handcuffed hands at the back

Заподозрян за убийството на 43-годишна е задържан в Перник

Служители на ОДМВР – Перник задържаха 41-годишния перничанин Д.Д. /ва 41 години/, заподозрян, че е причинил смъртта на съпругата си. Тази нощ, около 4,30 ч. е получен сигнал, че в жилище на ул. „Ю. Гагарин“ е намерена мъртва 43-годишна жена..

На този етап от разследването е установено, че на 29.04.2023 г., в гр. Перник Д.Д. причинил смъртта на съпругата си А.Д. Извършени са огледи на местопроизшествието в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв. „Изток“ и в контейнер за смет, находящ се в междублоково пространство. Очакват се резултати от аутопсията на трупа.

Трупът на жената е закаран в Съдебна медицина за аутопсия. Първоначално на мъжът е наложена 24 часова полицейска мярка. Привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор е задържан за до 72 часа и предстои да му се иска постоянен арест.

Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Д.Д. (на 41 години) по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство.

С постановление на прокурор обвиняемият Д.Д. е задържан за срок до 72 часа. Деянието, в което е обвинено лицето, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода” от десет до двадесет години. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д.