Връчиха почетните символи на огнеборците, участвали в спасителните дейности в Турция

Връчиха почетните символи на огнеборците, участвали в спасителните дейности в Турция

На базата на решение на ОбС в Перник, взето на 7 март тази година, на днешното заседание на минипарламента кметът на Перник Станислав Владимиров връчи почетните на пернишките огнеборци старши пожарникар Мартин Никифоров и Радослав Василев, водач на специализиран автомобил, участвали в спасителните дейности в района на унищожителното земетресение в Турция. „За мен е чест да присъствам на днешното събитие за нашия град, защото тези мъже оставиха града, семействата си, за да помогнат на хора в такава тежка беда. Ние помним земетресението, което разлюля града ни преди двайсет години и чиито последици помним и усещаме и днес. Но мащабите на трагедията за хората в южната ни съседка са наистина ужасяващи. Затова още веднъж поздравявам тези смели мъже и съм изключително горд да им връча почетните значки на община Перник- Поклон към вашата всеотдайност и мъжество“, заяви кметът Владимиров.

Директорът на РС Пожарна безопасност и защита на населението комисар Борис Борисов също поздрави своите служители. Гордея се с работата ви по време на спасителната акция в Турция, гордея се, че при нас, в РС ПБЗН работят такива силни и смели мъже, каза комисарят.

Девет дни бяхме в района на земетресението, при което загинаха над 50 00 души, градове и села се превърнаха в руини. Беше повече от тежко човек да види с очите си мащабите на една кошмарна трагедия, да се сблъска очи в очи с мъката, с неистовата болка на хората, споделиха вчера Мартин Никифоров и Радослав Василев. Двамата огнеборци работят в службите на ПБЗН в Радомир и Трън, но са перничани и знаят каква е цената на човешкия живот. Преживяхме подобна трагедия, но мащабите на това, което видяхме през тези девет дни са несъизмерими, споделиха още двамата. Надяваме се никога повече да не ни се налага да работим в подобни условия, да се сблъскваме с ужасяващата човешка мъка на загубилите не само домовете си, но и близките си под руините, допълниха те. И благодариха на общинската управа, на Общинския съвет, че са оценили по достойнство работата им, че не са забравени!