РЗИ- Перник подкрепя инициативата- „Ден без асансьори“

РЗИ- Перник подкрепя инициативата- „Ден без асансьори“

Всяка година в последната сряда на месец април се организира инициативата „Ден без асансьори“. Това е глобално събитие, част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневна физическа активност и спорт за всички и в България се координира от сдружение “BG Бъди активен”.

Инициативата може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, жилищни блокове, обществени или частни сгради. Главната й цел е да насочи вниманието на широката общественост към значението на физическата активност за здраве, да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие и да покаже, че за да се движим не е необходимо да отделяме време и средства, да притежаваме специални умения, екипировка или уреди.

РЗИ – Перник призовава на 26-ти април (сряда) 2023 г. да се присъединим към инициативата.

“Опитайте да предизвикате себе си и да използвате стълбите вместо асансьора. За да отидете на работа, вместо да се качите в препълнения асансьор, се насочете към стълбището. Изкачвайки няколко етажа ще загреете тялото си, ще раздвижите кръвта и когато стигнете до работното си място, ще сте изпълнени с енергия и ще бъдете готови за начало на работния ден. Освен това изкачването на стълби подобрява сърдечно-съдовата система; заздравява мускулно-скелетната система; намалява риска от затлъстяване; помага за свалянето на излишни килограми и подобрява мускулния тонус“, съветват от РЗИ.