Пред съда – ключов свидетел по делото за убийството на Евгения

Пред съда – ключов свидетел по делото за убийството на Евгения

Човекът, който е попаднал на куфара с останките на убитата Евгения Владимирова, ще даде ключови показания пред Софийския градски съд тази седмица.

33-годишната жена изчезна през октомври 2021 година. Месец по-късно тялото й беше открито в куфар край водоем в Перник.

В хода на делото досега се изясни, че на 12 октомври, ден преди да бъде убита, Евгения е била с любовник в хотел в Горубляне.

Основен подсъдим в процеса е съпругът й – 36-годишният Орлин Владимиров, а съпроцесник е баща му Пламен Владимиров.

60-годишният бивш служител на ДАНС е бил в ролята на съучастник и помагач при ликвидирането на невярната съпруга, се разбира от обвинителния акт.

Досега в хода на заседанията в съда се изясни, че Орлин е подозирал жена си, че му кръшка.

Започнал е да я следи. Проверявал редовно телефона й. Поставил камери в играчките на децата, настроил джипиес проследяване.

Дебнел я, за да я хване, и накрая успял. Ден преди извършване на убийството я проследил с автомобила си до хотел в Горубляне, който дава т.нар. стаи за почивка.

Там Евгения била с любовника си Габриел Димитров. Мъжът свидетелства, че се запознал с убитата два месеца по-рано, докато била на почивка на къмпинг „Градина“, където изживели първата си сексафера.

Още преди това Орлин имал намерение да изгори жива Евгения, но баща му го разубеждавал.

„Иде ми да я запаля“, това признал в чат със свой приятел, който също даде показания в съда. Чатът бил дни преди убиецът да разбере, че възлюбената му наистина му слага рога и се среща с любовник. Освен ревност, Орлин ламтял и за парите. През август двамата разполагали с близо 90 000 лева, които трябвало да бъдат вноска за покупка на жилище в затворен комплекс.

„Мотивът е материален интерес. Заради парите“, категорична бе почернената майка на Евгения Капка Чорбанова преди едно от заседанията в началото на годината.