НАП обяви на търг къща на Милко Калайджиев

НАП обяви на търг къща на Милко Калайджиев

Националната агенция по приходите (НАП) продава на търг къщата на Милко Калайджиев, а новината шокира голяма част от почитателите на Мустак номер едно в попфолка.

600 000 лева е стартовата цена, обявена за Калайджиевата къща, собственост на попфолк легендата, гласи съобщението на НАП. Двуетажният палат се намира в свиленградското село Мезек, като търгът е с тайно наддаване и е насрочен за 15 май тази година.

Първоначалната цена е 600 000 лева, а размерът на депозита за участие е 120 хиляди лева, внасят яснота от агенцията.

„Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340,93 кв. м, състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв. м.

Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние“, се казва в съобщението на данъчните.

В края на 2019 г. беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд „Земеделие“ на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, пише „Телеграф“.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 хиляди лева. Певецът неведнъж е обявявал пред медии, че е изряден, декларирал е всичко и е съвестен данъкоплатец, а къщата се използва по предназначение./show.blitz.bg