Облагородяват пространството пред зала „Борис Гюдеров“

Облагородяват пространството пред зала „Борис Гюдеров“

Външното пространство пред спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник ще бъде облагороденоВъншното пространство пред спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник ще бъде облагородено

Община Перник е заделила 500 000 лв. за благоустрояване на пространството около сградата на спортна зала „Борис Гюдеров“, съобщиха от администрацията.

За целта общината е обявила обществена поръчка. Тя включва дейности по премахване на амортизирани тротоарни и асфалтови настилки пред спортното съоръжение, както и изграждането на нови. Ще бъдат подменени и съществуващи бордюри.

Обществената поръчката е публикувана на 13 април, а крайният срок за подаване на документи за участие е 4 май.

През март 2021 г. беше дадено началото и на вътрешните ремонтни дейности на спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Стойността на проекта бе 535 812,14 лв., а средствата са отпуснати от Министерството на младежта и спорта.

Ремонтът на най-голямата спортна зала на територията на община Перник, в която домакинските си мачове играят волейболистите на „Миньор“, включваше обновяване на покрива, подмяна на осветителните тела, поставяне на топлоизолация и нова дограма.