Добрата новина: В Перник стартира общинска полиция от месец май тази година

Добрата новина: В Перник стартира общинска полиция от месец май тази година

Кметът на община – Перник Станислав Владимиров и директорът на ОДМВР старши комисар Павел Млеканов  днес подписаха договор, който осигурява дейността на звено „Общинска полиция“ към отдел „Охранителна полиция“  при областната дирекция на МВР. Договорът е утвърден от министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Органите на реда ще бъдат на подчинение както на кмета на общината, така и на директора на полицията.

Звеното ще отговаря за осигуряване на реда и сигурността на територията на общината. Полицаите ще изпълняват приоритетни задачи, свързани с работата на кметската администрация, както и ще санкционират нарушители по различни наредби на общината.

„Създаването на звено „Общинска полиция“ е част от приоритетите ми, защото дейностите му са от голямо значение за ефективното провеждане на политиката на местната администрация по отношение на сигурността и обществения ред в града. Целта е, да осигурим спокойствие и сигурност на гражданите, както и спазвате на правилата и нормите за безопасност, с което Перник ще стане още по-привлекателен град за живеене“, заяви кметът Владимиров, след като сложи подписа си под документа.

„Това е крачка напред, свързана с реда и сигурността на живеещите в общинския център, плод на перфектното взаимодействие с пернишкия градоначалник“, подчерта старши комисар Млеканов.

Предстоят формалности с окомплектоването на звеното и стартиране на фактическата му дейност.