Дъщерята на Емилия Радева e категорична: Майка ми не гасне в хоспис

Дъщерята на Емилия Радева e категорична: Майка ми не гасне в хоспис

Единствената дъщеря на легендата на българското кино и театър Емилия Радева опроверга слуховете, че е настанила майка си в столичен хоспис. „Грижа се за нея всекидневно. Не се нуждаем от никаква финансова помощ. Любовта на хората й е достатъчна“, коментира Катерина.

От началото на годината театралната знаменитост, която на 23 май ще навърши достолепните 91 години, е с влошено здраве, а основната й тегоба е, че краката почти напълно са я предали. Допреди зимата Радева се придвижваше само с бастунче, макар и трудно, но все пак силите й стигаха да се крепи на крака. След Нова година обаче ситуацията се променила и тя вече прекарвала повечето си време основно в легнало положение, като можела да прави по няколко стъпки единствено с помощта на проходилка, която осигурява по-голяма стабилност на тялото, пише Ретро.

Звездата от „Матриархат“ се чувствала сигурна в ръцете на дъщеря си, която се грижела и да й предава милите пожелания и послания на всички нейни почитатели, които й изпращали картички по пощата и в социалните мрежи. Катерина дълго време работеше във Франция, но изостави кариерата си в чужбина, за да се върне в родината и да бъде неотлъчно до своята майка. В Париж обаче все още живее Леон – внукът на актрисата.