Инж. Благой Милев е новия директор на Югозападно държавно предприятие Благоевград
Инж. Благой Милев е новия директор на ЮЗДП

Инж. Благой Милев е новия директор на Югозападно държавно предприятие Благоевград

Инж. Благой Милев е новият директор на Югозападното държавно предприятие. Той беше представен  на служителите от председателя на Управителния съвет инж. Светослав Николов.

Новият директор на ЮЗДП има дългогодишен стаж в системата на горите. Кариерата му започва в Национален парк „Пирин“, след което за кратко работи и в Регионалната дирекция по горите-София. В последните 16 години инж. Благой Милев работи в Държавните горски стопанства „Места“ и „Добринище“.

„Ще ръководя с прозрачност и ще продължа създадените добри практики. Основният приоритет в моята работа ще бъде да развивам потенциала на предприятието“ каза по време на представянето си инж. Милев. Той обеща да работи в посока надграждане на постигнатото до момента. Благой Милев е семеен и има трима синове.

Дългогодишният директор на ЮЗДП- д-р инж. Дамян Дамянов е бил освободен на 10.04.2023 г., в 17.05 ч. Буди недоумение защо така набързо, както се казва в дванадесет без пет, е прекратен договорът за управление на д-р инж. Дамян Дамянов, при положение, че се очаква сформиране на ново правителство. Служебният министър на земеделието имаше достатъчно време, за да намери убедителни доводи за освобождаването на инж. Дамянов. Още повече, че в края на миналата година служебният земеделски министър е назначил за директор на Северноцентралното държавно предприятие ДП Габрово човек в пенсионна възраст.

Дано новоназначеният директор да продължи добрите практики в ЮЗДП за доброто не само на над 1600-те работещи в него, но и заради фирмите, чиито бизнес зависи от дейността на държавното предприятие.