Прокурорският син Васил Михайлов остава в ареста, тръгна и делото срещу него в Бургас

Прокурорският син Васил Михайлов остава в ареста, тръгна и делото срещу него в Бургас

В понеделник прокурорският син Васил Михайлов, известен още като пернишкия бияч, отново поиска по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“.

Съдът обаче отхвърли молбата му с мотива, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври м. г. Това е второ разпоредително дело в Районния съд, защото се наложи смяна на съдията.

Припомняме, че след множество оплаквания за побои на различни хора, Васил Михайлов беше арестуван на 15 юни 2022 г.

От прокуратурата посочиха, че няма опасност от това Михайлов да се укрие, но неговите самоволни действия за насилие са и постоянни и могат да доведат до извършване на ново престъпление. По тази причина беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според прокуратурата младият мъж е изключително агресивен и не веднъж е демонстрирал чувство за безнаказаност. При нападенията е използвал боксове, ножове и е викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите.

„Делото се отложи, защото на днешния етап бе проведено ново разпоредително заседание, поради това, че в делото встъпи определеният резервен съдия, а на следващото съдебно заседание на 9 май ще започне разпита на свидетелите“, поясни прокурор Георги Иванов пред журналисти.

Васил Михайлов, син на пернишкия зам.-окръжен прокурор Бисер Михайлов, се е сбил със задържан още докато е бил пускан от ареста на 27 октомври 2022 година. Това стана ясно в Софийския районен съд.

Там отново бе гледано разпоредителното заседание срещу Михайлов. Той е обвинен в 8 престъпления – закана с убийство, 3 средни телесни повреди, 2 леки телесни повреди и 2 хулиганства. Срещу него има още 2 разследвания – в София и в Бургас. При пускането си през октомври Михайлов се сбил с Денис Томов часове преди да бъде отведен под домашен арест в Перник. Той бе върнат в ареста, защото вместо да го търпи, отишъл първо до заведение.

Васил Михайлов е обвинен в общо 10 престъпления, по които има 12 тома материали. Прокурорският син е под стража от лятото на миналата година, като в момента се намира в следствения арест в Бобов дол.

Разпоредителното заседание бе второ по делото. Причината е, че определената съдийка спечели конкурс за стаж в Страсбург. Затова делото бе поето от Марина Манолова. То ще тръгне по същество с разпит на 4 свидетели на 9 май.

От 11 пострадали, само трима са поискали да бъдат частни обвинители – Никълъс Тодоров, Белослава Иванова и бившият футболист Румен Андонов. Те поискаха 40 000 лева обезщетение, но съдът не допусна гражданските искове, тъй като това щяло да затрудни хода на процеса.

Припомняме, че днес за пореден път прокурорският син Васил Михайлов се изправя пред Темида. Този път в Бургас. Става въпрос за случай от лятото на 2021 г. в Созопол, когато Михайлов е нападнал мъж и го е ударил в лицето. Районната прокуратура му е повдигнала обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Делото дойде ден, след като магистратите в София отказаха да пуснат Михайлов под домашен арест.