Меката присъда на магистратите от Бургас за прокурорския син – бияч разгневи перничани

Меката присъда на магистратите от Бургас за прокурорския син – бияч разгневи перничани

Пробация от 1,6 години и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото получи прокурорският син Васил Михайлов, който се призна за виновен пред Районния съд в Бургас по дело за побой. Говорителят на прокуратурата определи деянието като „брутално“, съобщи кореспондентът на bTV.

Васил Михайлов бе обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда.

Случаят е от края на август 2021 г. в Созопол. На алея между дискотека и бар компанията на Михайлов се сбива с друга компания. Той самият напада двама души, като единият се опитал да защити приятеля си, но получил силен удар с юмрук лицето, а впоследствие претърпял няколко операции на носа.

Наказанието бе постигнато след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов. Отменена бе и мярката му за неотклонение подписка, допълва Нова тв.

Пострадалият Петър Гюров не се яви в съда. Стана ясно, че не желае да бъде конституиран нито като частен обвинител, нито като граждански ищец. Депозирал е молба да бъде счетен като жертва със специфични нужди от защита. Съдът отхвърли молбата му.

Решението на магистратите обяснява защо пострадали се страхуват да се появят в съдебните зали. Явно Темида в случая има по-различни критерии за справедливо наказание, коментираха вчера перничани.