Пернишкият губернатор награди даровити малки художници

Пернишкият губернатор награди даровити малки художници

Областният управител на Област Перник Людмил Веселинов награди даровити деца в конкурс за рисунка, организиран съвместно с Регионалната дирекция на горите – Кюстендил. Инициативата, която се провежда за пети пореден път е посветена на Седмицата на гората. Над 140 деца от основните и средни училища на територията на Област Перник рисуваха на тема „Обичам гората и нейните обитатели“. Произведенията на учениците могат да бъдат видени в пространството пред тържествената зала на Дирекцията на Перник.

На специална церемония младите художници бяха приветствани и наградени от областния управител на Перник Людмил Веселинов и зам.-директора на РДГ – Кюстендил инж. Димитър Здравков. Специалната награда на Областна администрация – Перник отиде при десетокласника Петър Игнатов – възпитаник на Средно училище „Гео Милев“ в Трън. Веселинов коментира, че рисунката на момчето е впечатлила всички със смелия творчески подход и използваната техника.

Инж. Димитър Здравков сподели, че по повод Седмицата на гората в момента се провеждат и други тематични инициативи, една от които е  денят на отворените врати в дирекциите в Перник и Кюстендил. На територията на двете области протичат и залесителни акции в паркови и горски пространства. В тях участват училища, детски градини и институции.