Възпитаниците на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ спечелиха конкурса „Писано яйце“

Възпитаниците на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ спечелиха конкурса „Писано яйце“

Учениците от Средно училище с разширено изучаване на чужди езици

„Д-р Петър Берон“ спечелиха първо място в традиционния великденски конкурс „Писано яйце“ в Перник.

Проявата, състояла се днес във Двореца на културата, събра на едно място представители на 23 учебни заведения от общината.

На второ място в надпреварата се нареди отборът на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Драгичево. Трети се класираха възпитаниците на VI Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Събитието бе официално открито от секретаря на общинската администрация Мартин Жлябинков. Той приветства участниците в конкурса и изказа благодарността си към тях, че продължават прекрасната традиция. Уверен съм, че с вашето желание, фантазия и много талант, ще направите най-красивите великденски яйца и ще успеете да ги представите по най-добрия начин, каза Жлябинков.

В рамките на конкурса „Писано яйце“ всеки училищен отбор трябваше да прояви въображение и да украси четири броя яйца. Децата приложиха разнообразни техники на боядисване – познати и новаторски. Творбите им бяха оценяви от жури с председател художникът Елена Темелкова.

По време на арт проявата възпитаници от школата по живопис и приложни изкуства към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР-ОДК) нарисуваха с различни фигури голямо изкуствено яйце с човешки ръст. Същото ще остане да краси фоайето на Двореца на културата по време на великденските празници.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха малките танцьори от ансамбъл „Граовче“ и певческите състави към ЦПЛР – ОДК.