Облаци и дъжд в четвъртък, максималните температури до 12°

Облаци и дъжд в четвъртък, максималните температури до 12°

Днес  над Южна България облачността отново ще се увеличи и на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в Горнотракийската низина – до 14°-15°, в София – 7°-8°.

Над Черноморието облачността още сутринта ще намалее над много райони до предимно слънчево време. По-късно през деня над южното крайбрежие облачността отново ще се увеличи, но валеж не се очаква. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

 Над планините облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали сняг, под 1000-1200 метра – дъжд. Ще духа умерен, до силен, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 5°.

 В петък облачността ще е променлива, често значителна, само на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще остане слаб, до умерен, от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 9° и 14°.

В събота сутринта ще е предимно слънчево и почти тихо, около и след обяд ще духа слаб югозападен вятър и дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса, облачността отново ще се увеличи, на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд.