Кои са новите пернишките народни представители?

Кои са новите пернишките народни представители?

Кои са новите пернишки народни представители?

Ето накратко техните визитки:

ГЕРБ – СДС

Георг Георгиев е роден на 20 октомври 1991 г. в София. Завършва специалност „Политология“, а по-късно получава магистърска степен по политическо консултиране в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Започва кариерата си като сътрудник в Европейския информационен център и заема поста асистент на членове на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ.

През 2014 г. става най-младият народен представител в българския парламент. През 2017 г. е назначен за заместник-министър на външните работи в третото правителство на Бойко Борисов – пост, който заема до изтичането на мандата на кабинета.

През 2021 г. отново е избран за народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2022 г. става депутат в 48-ото народно събрание.

Христина Георгиева е родена на 19 април 1981 г. Завършва бакалавърска степен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“, придобива и следдипломна квалификация „Педагогическа психология“. Работила е като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в Перник. През септември 2021 г. е избрана за член на Националния изпълнителен съвет на Женската организация на ГЕРБ.[

„Продължаваме промяната – Демократична България“

Бойко Илиев Рашков е роден на 28 септември 1954 г. в благоевградското село Огняново. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. В периода 1995 до 2001 г. е директор на Националната следствена служба. Народен представител в 39-то и 48-мо Народно събрание. Заместник-министър на правосъдието от 2008 до 2009 година. Между 2013 и 2018 г. е председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства. От май 2021 г. до декември 2021 г. е министър на вътрешните работи в първото и второто служебно правителство на Стефан Янев, а между декември 2021 г. и август 2022 г. – и в редовното правителство на Кирил Петков.

„Възраждане“

Димо Дренчев е роден на 14 ноември 1978 г. в град Ботевград. Завършва специалност „Маркетинг“ в Нов български университет, а след това и курсове за професионална квалификация във Виена, Австрия и в Хоф, Германия. Димо Дренчев е сред основателите на партия „Възраждане“ през 2014 г. На парламентарните избори през 2022 г. е кандидат за народен представител от листата на партия „Възраждане“, водач в 14 МИР Перник. Избран е за народен представител. Сега за втори път влиза в парламента като депутат от 14-ти МИР – Перник.