Специалист на ЮЗДП беше номиниран за лесовъд на годината при официалното откриване на Седмицата на гората

Специалист на ЮЗДП беше номиниран за лесовъд на годината при официалното откриване на Седмицата на гората

Във Велико Търново официално беше открита Седмицата на гората. Тя започна със символично засаждане на фиданки, както и с отличия за най-изявените лесовъди.

Лесовъд на годината стана служителят на Югозападното държавно предприятие инж. Петко Ангелов. Ангелов работи в системата на горите от момента на завършването си. Първоначално започва в района на родния Кърджали, след което идва в Благоевград. За кратко работи в „ДГС Рилски манастир“, а от 2009-а до 2022-ра година е зам.-директор на „ДГС Благоевград“. От септември миналата година инж. Петко Ангелов е главен експерт „Стопанисване на горски територии държавна собственост“ в ЮЗДП. Роден е през 1981 година, семеен с две дъщери.

Негови подгласници станаха директорът на „ДГС Невестино“ инж. Кирил Иванов и зам.-директорът на ЮЦДП – Смолян инж. Асен Карабов.

На церемонията по откриването на Седмицата на гората бяха връчени още награди. Посмъртно за цялостната си работа беше отличен предишният директор на РДГ Велико Търново инж. Николай Николов, наградата получи синът му. Награда за цялостен лесовъдски принос получи инж. Петър Заеков, директор на РДГ Стара Загора. Заместник- директорът на „ДГС Белица“ Александър Попов получи грамота за значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия.