Кариерен форум за седмокласници в Перник

Кариерен форум за седмокласници в Перник

Кариерен форум „А сега накъде… Къде да уча?“ се проведе  в Перник. Инициативата, организирана от Центъра за кариерно ориентиране (ЦКО) и Регионалното управление по образованието, е насочена към кандидат-гимназисти и техните родители. Нашата цел е да подпомогнем учениците от седми клас да изберат подходящото учебно заведение, в което да продължат образованието си, каза Десислава Александрова – кариерен консултант към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР-ОДК) Перник.

Форумът е традиционен и представя профили и професии под формата на презентации, изложения и срещи между учащи, преподаватели и родители. Форматът на събитието позволява да се обсъдят различни възможности за обучение и професионална реализация на седмокласниците, а тези от тях, които имат необходимост, могат да се консултират със специалисти от ЦКО към ЦПЛР – ОДК в областния град.

Четиринадесет учебни заведения от региона, сред които две от Радомир и едно от Брезник,представиха  свои разработки и иновативни проекти, някои от които са печелили награди в национални и международни конкурси. Всяко училище има свой щанд, където ученици и родители ще имат възможност да получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват относно учебния процес и образователната реализация. Смятам, че инициативата е полезна, защото помага на кандидат-гимназистите да направят своя информиран избор, допълни още Александрова.