Мобилна линейка със специалисти предлага безплатни прегледи на жители от област Перник!

Мобилна линейка със специалисти предлага безплатни прегледи на жители от област Перник!

Водачът на листата за народни представители от 14 МИР-Перник Борис Цветков и втората в листата Ива Борисова, изпълниха поетия ангажимент и осигуриха мобилен специализиран лекарски автомобил, снабден с апаратура и медицински специалисти, които да извършват безплатни прегледи, изследвания и диагностициране на всеки пациент, желаещ да се прегледа.

Жителите на град  Земен и село Калище вече имаха тази възможност и се възползваха от нея. Специализираният здравен автомобил, оборудван със съвременна апаратура Сименс и специалистите извършват на всички желаещи БЕЗПЛАТНО: преглед, ЕКГ, изследване на кръвна захар и хемоглобин. Екипът на здравния автомобил са специалисти, служители на ЦКС.

„Ние имаме твърдото намерение да спрем търговията със здравето на хората, а болниците да не са търговски дружества. Въпреки трудностите, при управлението ни заедно с „Продължаваме промяната“, ние реализирахме няколко наши инициативи, които са много важни за хората. БСП настоява за възстановяване на здравните грижи и в отдалечените места – включително в планински и гранични райони. Докато възстановим необходимите здравни грижи и лаборатории сме готови да осигуряваме периодични посещения на Мобилен здравен автомобил с необходимите специалисти и апаратура“, заяви Борис Цветков.

„С грижа за хората от наш слоган се превърна в реалност за нас. В нашата предизборна платформа предлагаме: намаляване на 9 % ДДС на лекарствата и медицинските изделия; безплатни лекарства за всички деца до 14г. и за всички хора над 75 г. възраст; регионализация на здравеопазването – достъпни здравни грижи за всеки един български гражданин.

Ние можем да спрем търговията със здраве, болниците ни да не са търговски дружества.

ДА! Можем“, заяви Ива Борисова.